Kleur/klank

Hoe kleur-klankbeelden onze vitaliteit en ontspanning bevorderen.

De esogetische klankbeelden zijn gebaseerd op exacte wiskundige en muzikale uitgangspunten, volgens therapeutische maatstaven. Ludovika Helm en Kay Korten, twee muziekwetenschappers, hebben de “verbindingswegen” tussen het lichaam en het (onder-)bewuste precies kunnen vertalen in opeenvolgende klanken en in klankcombinaties. Op die manier kunnen de esogetische klankbeelden voornamelijk hun werk doen om te ondersteunen bij psychische processen, bewustwording te stimuleren en het energielichaam te reguleren.

klank1
Praktische informatie
Er kan een keuze worden gemaakt uit 9 verschillende CD’s om te beluisteren tijdens/na afloop van een behandeling of aanschaf voor thuisgebruik.

Voor meer informatie, afspraak voor een intake-gesprek of reservatie,
kunt U contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kleurklank behandeling - je ziel luistert mee…………………

Kleur- Klank

De muziekklanken op deze CD’s werken regulerend op het energielichaam, speciaal bij psychosomatische klachten, en stimuleren de verwerking van de indrukken die we dagelijks binnenkrijgen. Deze CD’s zijn ontstaan na jarenlang onderzoek naar de uitwerking van bepaalde frequenties op de hersenen en de organen. Via een wiskundige formule zijn de kleuren omgezet in tonen, die een uitwerking op de hersenen hebben.
De gelijkmatige opeenvolging van tonen met een hoge graad van gelijkvormigheid (redundantie) helpen bij het oplossen van spanningen en angst doordat het lichaam dieper gaat ontspannen, waardoor een langzamer hartritme en een dubbel zo lange ademhaling volgt.

 

klank2


Psychosomatische balans
Stimuleert het hormonale evenwicht, vermindert stress
Opbouw immuunsysteem
Helpt de afvoer van gifstoffen en versterkt het afweersysteem van het lichaam
Concentratie
Activeert de intelligentie, het geheugen en het leervermogen
Slaapstoornissen
Zorgt voor ontspanning, bevordert een natuurlijke slaap
Hoofdpijn/migraine
Vermindert de verkramping in de hersenen en werkt preventief
Motivatie
Stimuleert het verwerken van emoties en daarmee de motivatie het leven
in eigen handen te nemen
Totaliteit: geest-lichaam-ziel ( set van 3 CD’s )
Activeert en ontgift de geestelijke en lichamelijke functies, harmoniseert de emoties en stimuleert innerlijke stabiliteit en levensvreugde
Confliktoplossing ( set van 4 CD’s ) Duits-Engels
Door het beluisteren van deze 4 CD’s komen oude innerlijke conflicten naar de oppervlakte en lossen op. Het is een hulpmiddel om door (tijdelijke) moeilijke levenssituaties heen te komen en patronen te doorbreken.
De CD’s hebben als thema:
1. Herinnering
2. Opheffen van blokkades
3. Loslaten
4. Toename van energie

 

 

terug naar overzicht