Kleur/Lichtpunctuur cursus: "Licht op de Voet"

 

Deze cursus is bedoeld voor voetreflexzonebeoefenaars, pedicures, voetverzorgers, natuurgeneeskundigen van een andere discipline die geïnteresseerd zijn in behandelingen met kleur en licht op en van de voetzool. Tijdens de cursus komen behalve de betekenis van kleuren en de werking van licht en kleur op het lichaam als ook de theoretische achtergronden van de esogetische filosofie aan de orde.
Peter Mandel, de grondlegger van de esogetische filosofie waar kleurenpunctuur een onderdeel van vormt, heeft naast de bekende voetreflexzones volgens Hanne Marquard en Dicke nog een aantal andere zones ontdekt die bijzonder geschikt zijn gebleken voor behandeling van pijn en andere klachten.
Tevens zijn ze heel goed gebleken voor behandeling van diepte-psychologische processen. Ook heeft hij ontdekt dat de voetzool, en de daarop te vinden zones, getest kunnen worden om in de totaalanalyse mee te nemen. Al deze onderwerpen zullen worden behandeld in de cursus.
Het Nederlandstalige cursusboek bestaat uit zeer duidelijke afbeeldingen waarop de te behandelen punten en zones zijn aangegeven. Naast een theoretisch gedeelte zijn er tijdens deze cursusdagen altijd praktische gedeeltes, waarin de lesstof wordt geoefend met medecursisten.

 


Vier daagse cursus ‘Licht op de Voet’

 

Lesdata: zaterdag/zondag 17 en 18 februari, 21 en 22 april 2018

Dagindeling: van 9.30 tot 17.00 uur. Vanaf 9.00 uur ontvangst met thee en iets lekkers

Locatie: San Bao, Eeuwfeeststraat 2, 3400 Ezemaal, België

Docent: Inge Cox

Kosten: € 535,- (inclusief btw) De prijs is inclusief werkboek en gebruik van lichtset. Aanschaf lichtset mogelijk, minimaal € 265,- (inclusief btw)

Inschrijfformulier: Klik hier op deze link

 

Inhoud cursus:
Dag 1:
- Kleurenleer en de betekenis van de kleuren
- Basisbegrippen van de kleurenpunctuur
- Voetreflexzones volgens Hanne Marquard
- Harmonisering van lichaam, ziel en geest
Dag 2:
- De segmenten volgens Puttkamer geprojecteerd op de voetzool zoals maag, hart, lever, longen en zones voor afweerversterking
Dag 3:
- De wervelkolom en behandeling van rugklachten op de voetzool
Dag 4:
- Vervolg wervelkolomaandoeningen
- De vijf orgaanlijnen van de voet
Verdere onderwerpen die aan bod komen zijn: behandeling van voetwratten, likdoorns, geïrriteerde nagelwal door ingegroeide teennagels, transpiratievoeten en een overmaat aan eeltvorming.

 

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

De cursus ‘licht op de voet‘ bestaat uit 4 dagen en wordt gegeven door Inge Cox in samenwerking met Instituut voor Kleurenpunctuur in Nederland, onder licentie van het ‘Internationales Mandel Institut‘ in Bruchsal, Duitsland.

 

Algemene voorwaarden
Deelname vindt plaats na schriftelijke aanmelding of per e-mail.
Uw aanmelding is definitief als het bedrag is voldaan, ten minste zeven dagen voor aanvang van de module.
Bij afmelding binnen een week voor aanvang van de cursus wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.
Betaling vermelding "Licht op de Voet": IBAN:  BE94 7340 3683 1414 van San Bao te Ezemaal.


 

 

terug naar overzicht